Kerstwereld Kerkrade 2022

De ultieme beleving van Kerst!
Twee weekenden

Markt Kerkrade

10 & 11 december
17 & 18 december

Geen traditionele Kerstmarkt, maar een volledige kerstbeleving. Dat is wat Rotary Kerkrade en Tafelronde 171 samen met Gemeente Kerkrade twee weekenden lang in december biedt.

In sfeervol ingerichte tenten stallen onze standhouders hun fraaie producten uit

Het brede aanbod staat voor kwaliteit. Het zal geen verrassing zijn dat de producten passen bij de kerstgedachte. Je vindt hier kunstzinnige kerstcadeaus en handwerk, maar ook lokale producten.

Kerstwereld Kerkrade zou Kerstwereld Kerkrade niet zijn zonder optredens van muziek- en andere cultuurgezelschappen. Deze optredens vinden plaats in de Lambertuskerk naast de Markt

Kerstmarkt

In sfeervol ingerichte tenten stallen onze standhouders hun fraaie producten uit. Het brede aanbod staat voor kwaliteit. Het zal geen verrassing zijn dat de producten passen bij de kerstgedachte. Je vindt hier kunstzinnige kerstcadeaus en handwerk, maar ook lokale producten.

Vermaak

Kerstwereld Kerkrade zou Kerstwereld Kerkrade niet zijn zonder optredens van muziek- en andere cultuurgezelschappen. Deze optredens vinden plaats in de Lambertuskerk naast de Markt

De Kersttrein

Dit jaar sluit ook de ZLSM, de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij actief bij ons aan. Tijdens Kerstwereld zal er tegen een gereduceerd tarief stoomtrein en treinritten plaatsvinden tussen Kerkrade, Simpelveld en mogelijk (nog in ontwikkeling) Valkenburg. Op en bij het ZLSM-perron Kerkrade, nabij het Discovery Museum, worden tijdens de openingstijden van Kerstwereld doorlopend demonstraties met een (kleine) stoomloc aangeboden waarbij korte ritjes mogelijk zijn.

Verbinding

Naast al het moois rondom het Museumplein zijn we ook nog bezig om een mooie verbinding met verrassingsfactor te creëren richting Centrum, zodat u na uw bezoek aan Kerstwereld aan het Museumplein in het Centrum van Kerkrade nog kunt genieten van onze kerstbeleving.

Zoals jullie kunnen lezen, een totaal concept, een kerstbeleving anno 2021!

Wij kijken er dan ook naar uit om jullie allemaal te mogen ontvangen, de afgelopen edities trokken jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers waardoor er in totaal al meer dan €100.000,- aan goede doelen is gedoneerd, dus niet alleen een prachtig evenement voor jong en oud maar tegelijk wordt er jaarlijks een behoorlijke bijdrage aan diverse (lokale) goede doelen geschonken.

Discovery Museum

Bij aankoop van een ticket krijgt u een kortingsvoucher van het Discovery Museum. Daarmee kunt u in het Discovery Museum in het verleden duiken, het nu ervaren en leren hoe de toekomst eruit kan zien.

Partners & Sponsoren