Persbericht

1 November 2022

Krismes i Kirchroa, in het centrum en de wijken

Vanaf 10 tot en met 24 december 2022 is in het centrum en de wijken Krismes i Kirchroa met verschillende kerstonderdelen en -activiteiten te beleven. Zo keert het succesvolle Huis van de Kerstman terug op de Markt; de kerstman en zijn vrouw verwelkomen iedereen in Kerstpret@Kerkrade. Daarnaast verhuist Kerstwereld Rolduc naar het centrum; Kerstwereld Kerkrade heeft als hoofdbestanddeel de kerstmarkt met ruim 50 stands, maar tevens een culturele programmering in de Lambertuskerk. De Miljoenenlijn sluit aan bij Krismes i Kirchroa met speciale stoomtreinritten naar Kerkrade. Met de Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk komt Krismes i Kirchroa ook buiten het centrum. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) ziet de combinatie van activiteiten in het centrum en de wijken als veelbelovend. “Met de 2e editie van het Huis van de Kerstman en de kerstmarkt van Kerstwereld Kerkrade midden in het centrum, het aanhaken van de Miljoenenlijn en de Krismes Karoake i Kirchroa in de wijken kan Krismes i Kirchroa op onze volledige steun rekenen en maken wij dit evenement en de vele activiteiten graag mede mogelijk”, aldus wethouder Weijers. Wethouder Alexander Geers (Economie) sluit hierop aan: ”Krismes i Kirchroa is niet alleen voor onze inwoners een mooi evenement, maar wij ondersteunen hiermee ook de ondernemers in onze stad”.

 

Intocht van de Kerstman
Krismes i Kirchroa trapt op vrijdagavond 10 december 2022 af met de Intocht van de Kerstman. Samen met zijn Kerstvrouw en Elfjes komt de Kerstman op station Kerkrade aan met de stoomtrein. Via de Stationsstraat, Hoofdstraat en Hinger Herjods Ruk wordt de Kerstman op de Markt ontvangen.

Huis van de Kerstman
“Het Huis van de Kerstman is vervolgens op 10, 11,14, 17, 18, 21 en 24 december 2022 geopend en gratis toegankelijk”, geeft Team Kerstpret aan. Op de woensdagmiddagen zal het huis bezet zijn door de Elfjes van de Kerstman. Middels een inschrijfmogelijkheid kunnen kinderen plaatsnemen in het Huis van de Kerstman om te tekenen en te knutselen samen met de Elfjes. Op 16 en 23 december 2022 zijn er lampionnenoptochten door de wijken.

Kerstwereld Kerkrade

In de weekenden van 10 en 11 en 17 en 18 december 2022 is Kerstwereld Kerkrade geopend. Kerstwereld in Abdij Rolduc is in ruim tien edities tot een begrip in de Euregio gegroeid. Duizenden bezoekers wisten elk jaar de kerstmarkt en het bijbehorende cultuurprogramma te vinden. “De laatste edities zijn door Rotaryclub Kerkrade samen met Round Table 171 Kerkrade maatschappelijk met succes ondersteund en uitgevoerd ten behoeve van het goede doel én ook dit jaar zetten beide serviceclubs hun schouders onder dit project”, geeft voorzitter Jean Noël aan. De hoofdmoot van Kerstwereld Kerkrade is de kerstmarkt met vele stands in een paviljoen op de Markt. Daarnaast zijn er weer openluchtactiviteiten, zoals demonstraties smeedwerk en oude ambachten. Optredens van muziek- en cultuurgezelschappen in de Lambertuskerk vullen de programmering aan. De Miljoenenlijn sluit aan bij Kerstwereld Kerkrade met stoomtrein- en treinritten tussen Kerkrade, Simpelveld en Valkenburg. Op het Miljoenenlijnperron Kerkrade worden demonstraties met een stoomlocomotief aangeboden met korte ritjes voor kinderen. Natuurlijk kan er op diverse plaatsen iets lekkers te eten gekocht worden en de verkoopstalletjes in kerstsfeer ontbreken niet.

Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk
Met een DJ Booth in de vorm van een caravan in kerstdecoratie worden tussen 10 en 24 december 2022 alle wijken bezocht. De Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk bezoekt winkelgebieden en verzorgingshuizen, en basisscholen tot en met gemeenschapshuizen.

Koopzondagen
Krismes i Kirchroa sluit op 11 en 18 december aan op de speciale decemberkoopzondagen in het centrum.

Meer info
Alle informatie voor Kerstwereld Kerkrade is terug te vinden via www.kerstwereldkerkrade.nl. Verdere informatie over Krismes i Kirchroa is terug te vinden via www.beleefkerkrade.nl.

EINDE PERSBERICHT